Topprangerte apper for Android og iOS

Har du oppdatert deg på hvilke apper der ute som er perfekte for akkurat deg? Uansett om du bruker Android eller iOS finnes det nok av både nyttige og morsomme apper til telefonen din som du kanskje ikke vet om. Og de fleste av dem er enten gratis eller så godt som gratis. Jungelen av kule apper er bare et søk unna, men her får du en liste du kan komme i gang med.

Google Maps Free

Topprangerte apper Android iOSGoogle Maps er en klassiker, og også en nesten obligatorisk tjeneste å benytte seg av. Og da spesielt til telefonen. Og heldigvis finnes den også i en gratisversjon som er mer enn bra nok for å finne fram til dit du skal. Uansett om du er på roadtrip i ferien, prøver å finne frem i et nabolag du ikke er kjent i, eller om du bare er nysgjerrig på hvor nærmeste butikk ligger så leverer denne appen. Du trenger aldri å kjøre en omvei eller spørre noen om veien igjen!

M8

M8 er en nyttig kompis å ha med seg i lomma, derav ordspillet på «mate». Med denne praktiske appen kan du enkelt skaffe deg oversikt over økonomien din. Ved å slå inn utgifter og inntekter gjennom måneden oppklarer du kanskje mysteriet med hvor alle kronene dine alltid blir av. Appen har forskjellige kategorier for utgifter – fra matvarer til fest og moro, fra familie til transport – så her kan du ha din egen private episode av Luksusfellen. Sett opp egne budsjett, og appen vil fortelle deg om du sløser for mye.

Zombies, Run!

Men apper skal vel ikke bare være praktiske og gjøre hverdagen enklere? Det er også viktig å ha det gøy! Dessuten er ikke dette bare et veldig morsomt spill, det fungerer også som verdens kanskje mest motiverende treningsapp. Her løper du nemlig for livet mens zombier jager deg. Du tar på deg hodetelefonene eller øreproppene når du begynner å jogge, og så starter historien din om overlevelse. Stemmeopptak fra radioen blandet med lyden av zombiehordene rundt deg holder deg oppdatert på hvor høy faren er. Plukk opp ressurser som mat og medisiner, bygg beskyttelse rundt hjemmet ditt, del statistikkene dine med venner, og sist men ikke minst – løp for livet!

Vimeo

Topprangerte apper Android iOSNår man snakker om apper og sider for å dele og se videoer tenker nok de fleste på YouTube. Men dette betyr ikke at det største og mest kjente alternativet nødvendigvis er det aller beste. Vimeo ble grunnlagt allerede i 2004, og i 2007 var det den første videosiden til å støtte videoklipp i HD-oppløsning. Vimeo foretrekkes over både YouTube og de andre mindre alternativene om man spør de fleste som driver med video på et profesjonelt nivå.

Og med denne appen er det også enda enklere for de av oss som driver med video på hobbybasis å dele klippene våre med resten av verden. Vimeo er både ryddigere, renere og mer nøkternt enn kjempen YouTube. Og kanskje best av alt – her slipper du å forholde deg til et tonn med reklame.