Lær deg programmeringsspråket

Programmering er kunsten å skrive dataspråk, designe sine egne programmer og sin egen kode. For å få til dette må du mestre kunsten ved hjelp av teknikker som hjelper deg å skrive, teste og feilsøke på kildekoden som du selv designer. Det er disse teknikkene som kalles programmeringsspråk og når du mestrer dette, så er du både en programmerer og en utvikler.

Programmering i skolen

Lær programmeringsspråket

Det finnes flere læreinstanser som har egne linjer der du kan lære deg kunsten å programmere. Fordelen her er at du får lære flere programmeringsspråk og at du blir grundig opplært etter alle kunstens regler, slik at du etterhvert mestrer de fleste teknikkene som det er viktig å kunne om du skal arbeide som en programmerer.

Nå for tiden lærer også flere og flere barn programmering på skolen under et fag som kalles koding. Her lærer de den enkle kodingen aller først, så blir det mer og mer avansert etterhvert. Dette er et fag som appellerer først og fremst til de barna som spiller dataspill og andre spill, nettopp fordi de her kan lære å lage sine egne spill.

Lær kidsa koding

Populære spill som Minecraft, som er et spill der du kan bygge din egen verden og der du også kan kode litt selv, har inspirert flere og flere barn til å lære seg programmering på egenhånd. I Norge har også programmerere og frivillige gått sammen i en organisasjon som kalles «Lær kidsa koding». Denne organisasjonen jobber for å få mer programmering inn allerede i barne- og ungdomsskolen. Disse frivillige arrangerer også kurs på biblioteker og lignende rundt om i Norge.

Lær å programmere på egenhånd

Lær programmeringsspråket

Dersom du er interessert i programmering og har lyst til å lære deg denne kunsten, så er det også mulig å lære seg dette helt selv. Du kan finne mye informasjon på nettet og på YouTube finner du flere videoer som viser deg hvordan du skal gå frem. I tillegg til at du kan finne mye godt lærestoff på nettet, så finnes det også mye god lærdom i bøker om emnet. Finn ut hvilket programmeringsspråk du ønsker å sette deg inn i først, så kan du låne boken på biblioteket eller kjøpe den i bokhandelen. Deretter er det bare å sette seg ned, brette opp ermene og starte kodingen. Programmering læres aller best gjennom prøving og feiling. Lykke til!