Bygg din første app

Å bygge en egen app kan være både morsomt og spennende, og ikke minst er det også mulig å tjene penger på det dersom man har den riktige idéen og klarer å gjennomføre den på en god måte. Å utvikle en app trenger heller ikke å være så vanskelig, og her får du noen gode tips til hvordan du kan komme i gang.

Idé, mål og målgruppe

Bygg din første app

Før du begynner å jobbe med selve appen bør du ha en god idé om hva det er du vil oppnå. Hva er formålet med appen? Hva slags funksjoner skal den ha, og hvem kommer til å ville bruke den? Kan du ikke svare på disse spørsmålene så vil det bli vanskelig å designe appen på en funksjonell og appellerende måte. Her kan det også lønne seg å gjøre litt research i forhold til hva som finnes av lignende apper, slik at du ikke ender opp med å bygge en app som allerede finnes. Du bør også finne ut av hva som kreves rent teknisk for bygge den appen du tenker deg, og hvorvidt du kan gjøre det selv i et enkelt app-byggingsprogram. Når alt dette er på plass er det på tide å begynne å tenke på design.

Design og prototype

Bygg din første app

Før du begynner å jobbe med programvare kan det lønne seg å ha noen grove skisser på papir. Disse bør vise hvordan du ønsker at appen skal se ut, men også gi et kjapt overblikk over hva slags funksjonalitet du ønsker. Når ideen er visualisert og klar er det på tide å begynne å jobbe med selve appen. Det finnes flere programmer som hjelper deg med å bygge opp en slik prototype, og som vil gi deg et bilde på hvordan appen din vil se ut. Her kan du sette opp grafikken din slik du ønsker, legge til knapper og linker som du senere kan koble til faktisk funksjonalitet. Før du går videre vil det også lønne seg å sette opp det som kalles et «storyboard». Dette er nesten som et kart som viser hvordan ulike skjermbilder med ulik funksjonalitet vil henge sammen i appen, og hvordan man kommer seg fra ett skjermbilde til et annet.

Funksjonalitet og programmering

Når ditt design er på plass kan du begynne å legge til funksjonalitet. Det er her det kan begynne å bli litt mer komplisert for den som ikke er så vant med programmering, men heldigvis finnes det programmer som kan hjelpe deg videre. Det lønner seg å tenke så enkelt som mulig, uten å miste de funksjonene du ser på som viktigst. Når du begynner å få på plass funksjonene er det også viktig at du får hjelp til å teste ut appen av noen som ikke har vært med på utviklingen av den. Dette vil gi deg en pekepinn på hvorvidt appen vil være enkel og intuitiv for nye brukere.